Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

volynpost.com

Вівторок, 9 липня 2013, 14:10

Мінрегіон планує обладнати будинки майже 30 тис. лічильниками тепла та води

В рамках Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки планується встановити у житловому фонді понад 5,7 тис. засобів обліку регулювання теплової енергії та понад 23 тис. побудинкових лічильників обліку води.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, передає прес-служба міністерства.

«Це дасть можливість понад 11 мільйонам населення сплачувати за фактичні спожиті послуги та забезпечити економію води і тепла», - наголосив Міністр.

У комунальній теплоенергетиці, за словами очільника Мінрегіону, планується встановити майже 3 тис. індивідуальних теплових пунктів, більше 300 блочних модульних котелень та реконструювати 385 км теплових мереж. Він додав, що активно ведеться робота з переведення котелень на альтернативні види палива, наприклад, в Одеській, Вінницькій, Рівненській, Житомирській, Івано-Франківській та інших областях. «Вже реалізовано понад 150 таких проектів. Таким чином ми плануємо у 2013 році скоротити на 1 млрд кубічних метрів споживання природного газу», - зазначив Геннадій Темник.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович поставив завдання вжити заходів, спрямованих на скорочення споживання природного газу на 50%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.