Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vinnitsaok.com.ua

Середа, 10 липня 2013, 11:49

На Львівщині збільшилась кількість хворих на ВІЛ-інфекцію

В поточному році спостерігається зростання кількості зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції: за 5 місяців 2013 року в області зареєстровано 213 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію/СНІД проти 140 випадків ВІЛ-інфекції за 5 місяців 2012 року.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.

Аналіз епідемічної ситуації засвідчує, що в області інфекція особливо поширюється серед споживачів ін’єкційних наркотиків. Ця група ще досі залишається провідною силою епідемії.

Також за офіційними даними рівень поширеності ВІЛ-інфекції у Львівській області станом на 01.06.2013 року, як і в попередні роки,  набагато нижчий, ніж середній по країні – 93,8 на 100 тис. нас. коли по Україні – 289,9 на 100 тис. нас.

Загалом за рейтинговою оцінкою показників захворюваності на ВІЛ-інфекцію у 2012 році Львівська область посідала 5 рангове місце  з 27 адміністративних територій України. Це один з найнижчих показників по Україні. Перші рангові місця показників присвоюються територіям з найменшим показником зараження.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.