Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

kyiv.comments.ua

Середа, 10 липня 2013, 16:59

У Львові хочуть захопити музей історії медицини Галичини

У Львові хочуть незаконно приватизувати будинок музею історії медицини Галичини імені Мар’яна Панчишина, що знаходиться на вулиці Кармалюка, 3.

З такою заявою виступив голова постійної комісії комунального майна та власності, представник Львівської міської ради у судовій справі, свободівець Роман Плахтій,  повідомляє прес-служба Львівської міської організації ВО "Свобода".

За його словами, починаючи з 2009 року, онука заїжджого радянського чиновника, який наприкінці 40-х років минулого століття тимчасово мешкав у цьому будинку, намагається визнати право приватної власності на цю споруду і вивести її із комунальної власності громади міста.

Водночас він зазначив про задоволення позову Львівської міськради щодо визнання недійсними двох документів 1948 року, які встановлюють право власності цієї особи.

Відомо, що Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ наприкінці 2012 року скерував цю справу на новий розгляд до Личаківського районного суду.

«На минулому судовому засіданні онука заїжджого чиновника, яка навіть не мешкає у Львові, подала зустрічний позов. Вона просить суд визнати за нею право власності на весь музейний комплекс разом із земельною ділянкою", – зазначив Плахтій.

Додамо, у цій ситуації голова постійної комісії депутатської діяльності та законності Львівської міської ради Любомир Мельничук, розцінює такі кроки позивачки як спробу рейдерського захоплення музею, який функціонує нині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.