Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

pravda.lutsk.ua

Середа, 10 липня 2013, 17:48

Трускавецькі джерела використовуються з порушенням законодавства, ? нардеп

Використання підземних лікувальних вод у всесвітньовідомій оздоровниці Трускавець здійснюється з порушеннями – без документів, які засвідчують право на користування земельними ділянками для обслуговування водозабірних свердловин.

Про це заявила голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех, передає прес-служба нардепа.

            На думку голови комітету, у діяльності Трускавецької оздоровниці, зокрема ЗАТ «Трускавецькурорт», виникають питання, пов’язані з визначенням меж орендованих земельних ділянок, нормами площ земельних ділянок для обслуговування водозабірних свердловин та правами надрокористувача за відсутності договорів оренди на відповідні земельні ділянки.

            З цього приводу Ірина Сех звернулася до Державної служби геології та надр, в Міністерство юстиції України, Державне агентство земельних ресурсів України з проханням надати детальні роз’яснення щодо порядку надання в оренду надрокористувачам земельних ділянок. «Зараз Трускавецька міська рада зіткнулася з проблемою: термін дії договорів з надрокористувачами щодо оренди земельних ділянок закінчився, а нові не укладено, оскільки надрокористувачі прагнуть орендувати ділянки значно менших площ, що може зашкодити експлуатації родовищ мінеральних вод. Через цю неузгодженість родовища Нафтусі, Юзі та лікувальних розсолів впродовж кількох місяців використовуються без належних дозволів», – зазначає Ірина Сех.

            За словами голови комітету, ця проблема потребує негайного вирішення. «Це питання не тільки збереження та раціонального використання надр – йдеться про державні інтереси та  позитивний імідж популярних українських оздоровниць», – наголошує народний депутат. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.