Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

image.tsn.ua

Четвер, 17 травня 2012, 11:05

Львівські ЖЕКи заробляють на оренді

Львівські жеки заробляють на оренді – прибуток становить 57%.

57% прибутків – це установка, оренда та обслуговування антен, Інтернету та кабельного телебачення. 30% – відшкодування за обслуговування електромереж. 23% – плата за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій від населення.

Тобто основний прибуток жекам приносять мешканці та організації, які сплачують оренду.

Чистий прибуток усіх львівських комунальних підприємств, які обслуговують житловий фонд, за перший квартал цього року становить 398 400 грн.

Найбільший прибуток отримали жеки Сихівського району – 198 тис. грн., найменший – Личаківського – 16 тис. грн. Минулого року в аналогічний період прибуток усіх жеків міста становив 106 тис. грн.

Заробляти своєю безпосередньою діяльністю жеки не можуть. Статті «ручне прибирання проїжджої частини вулиць» та «інші доходи господарської діяльності» віднесені у збиток, який становив майже 60%. При цьому один львівський жек в день отримує на свій рахунок від 28 до 70 тис. грн.

Найкраще зі збором коштів дають собі раду «Каменяр-центр», «Княже місто» (Галицький район), №500, №503, №507, «Господар» (Личаківський район), «Львівський ліхтар» (Франківський район), «Бондарівка» (Сихівський район).

Як виявилося, найбільше коштів жеки витрачають на ремонти.

Двірники ЛКП «Каменяр Центр», «Дністер», «Листопадове» та «Сокільницьке» заробляють найменше – 1020-1200 грн. на місяць, найбільше отримують в ЛКП «Старий Сихів» - 2 тис. грн.

Джерело: «Високий Замок»

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.