Юрко Кардашевський,  11 липня 2013

Нереальна фантастика у Форсажах

Американський режисер Джастін Лін, який почав знімати фільми Форсаж з третьої частини, щоразу гіперболізує можливості автомобілів та людей у своїх фільмах.

Хоча і до режисерства Джастіна Ліна Форсаж дратував людей, які добре розбираються автомобілях, але чим більша цифра стояла у назві після слова Форсаж, тим все більш і більш фантастичною ставала його картина.

Багато кого вразив момент з шостого Форсажу, коли один з героїв на ім’я Торето, який на мить перетворюється на справжнього Супермена.

Може здатися, що Торето постійно є Суперменом у форсажній франшизі, але так, як супергерой актор Він Дізель, ще не літав.

На цьому відео вищезгаданий подвиг розпочинається з 1:18.

Шостий Форсаж досі славиться у соцмережах злітною смугою, яка на думку авторів стьобних мемів, простягається на пів-Росії.

На цій смузі відбулося чи не найбільше напівреальних речей Форсажу. Військовий джип не відставав від літака АН-124 "Руслан", що намагався здійснити зліт. Злітна швидкість літаків близька до 200 кілометрів на годину.

 Для військового джипу це небачена швидкість, а навіть, якщо боги швидкості змилуються та зроблять такий дар джипам з тяговими двигунами, утримувати таку швидкість близько 15 хвилин – це катастрофа для двигуна.

Для злету "Руслана" потрібно трохи більше трьох кілометрів. Вантажопідйомність літака 120 000 кг, то ж слова екіпажу: "Ми перевантажені", не вселяють довіри, оскільки вантажу в літаку візуально мало.

У цій сцені на летовищі можна порахувати, що злітна смуга має довжину близько 30 км (як від Львова до Городка між іншим). Там можна було злетіти, набрати висоту, збавити її та щасливо сісти.

Єдине, чим можна пояснити, що літак так довго намагався піднятися у небо – це автомобілі, що тримали його тросами, але це несусвітня маячня.

Ці ж троси вгробили каміон "Рено", що перевозив танк. Танк у фільмі такий ж швидкісний, як і джипи. Однак, швидкість такого танка у реальному житті ледве перевищує 60 км на годину.

Але найнеймовірніше, що багатотонний броньований танк, так і як фура та літак, став жертвою тросів.

У Форсажах також іноді економлять кошти з бюджету фільму. До прикладу в другій частині Форсажу часто проглядаються мультяшні машини.

Проте в шостій частині економію вже не так можна помітити: Dodge Charger Daytona 1969 року у фільмі існує не в оригінальному вигляді, а у статусі репліки. Творців фільму злякали ціни на оригінальний автомобіль та запчастини до оригінального Charger. Тут сценаристи не сильно попалилися.

Форсаж перестав бути фільмом про автомобілі та гонки. Тепер його головні герої – це або спецагенти, які розкривають міжнародних злочинців, або міжнародні злочинці. І це все – одні й ті ж герої, просто у кожному фільмі вони змінюють свої життєві погляди.

Інтернет гудить інформацією про сьому серію Форсажу, де зніметься Джейсон Стетхем. Актор, який грав у Перевізниках також фантастичний гонщик, але це вже зовсім інший адреналін.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.