Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

tyzhden.ua

П'ятниця, 12 липня 2013, 11:57

Сейм Польщі відмовився називати Волинську трагедію геноцидом

Сейм Польщі не зумів проголосувати за за поправку, відповідно до якої Волинську трагедію назвали б геноцидом польського народу. 

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів народний депутат Володимир Ар'єв.

"Сейм Польщі щойно проголосував за м'яку версію оцінки Волинської трагедії. Зваженість і поміркованість перемогли", - зазначив нардеп на своїй сторінці.

Відповідну поправку підтримали тільки 212 депутатів з 231 необхідних для її ухвалення. Проти проголосувало 222 депутати з 437, які брали участь в голосування та троє утримались.

Нагадаємо, 20 червня Сенат Польщі ухвалив резолюцію з приводу 70-річчя волинської трагедії, в якій трагічні події 1943-го названі "етнічною чисткою з ознаками геноциду".

Воли?нська траге?дія (пол. Rze? wo?y?ska, «Волинська різанина») — обопільні етнічні чистки українського і польського населення здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.