Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

П'ятниця, 12 липня 2013, 12:26

ПАТ «Миколаївцемент» ініціював збір використаних батарейок

«Лафарж Україна», окрім традиційної природоохоронної діяльності впровадила комплексну систему поводження з відходами на підприємстві «Миколаївцемент» і поділилася власним позитивним досвідом на нещодавному екологічному форумі «Поводження з відходами. Цивілізаційні виклики», організованому Львівською ОДА та Львівською торгово-промисловою палатою у Львові.

Йдеться і про промислові відходи від власного виробництва, які Компанія щороку зменшує, і про побутові, роздільний збір яких проводить добровільно, з власної ініціативи як соціально відповідальна Компанія. Так, за період 2010-2012 рр. зменшено утворення відходів на підприємстві на 40%, водночас, майже на стільки ж збільшено відсоток відправлення їх на повторне використання.

Для прикладу, звичайну "пальчикову" батарейку, з метою недопущення її негативного впливу на довкілля і здоров’я людини (одна використана батарейка забруднює 400 л води або 20 м2 грунту) кожен працівник має змогу викинути у спеціальні контейнери, встановлені на підприємстві. Крім того, Компанія закликає своїх людей приносити дані відходи з дому, щоби вони не потрапляли у загальні контейнери для сміття.

Далі Компанія відправляє зібрані батарейки до Львова у спеціалізоване підприємство з метою їх подальшої переробки або промислової утилізації. Так, до сьогодні було передано понад 30кг відпрацьованих малих джерел струму. Такий господарський підхід дає відразу дві вигоди. З одного боку, ПАТ «Миколаївцемент» рятує довкілля, а з другого, постачає цінні ресурси для переробки.

Нагадаємо, під час дводенного екологічного форуму 27-28 червня 2013 року керівники галузевих департаментів Львівської облдержадміністрації, представники місцевої влади, провідних підприємств області, наукових установ і закладів та екологічних організацій обговорили такі актуальні теми в галузі поводження з відходами як: використання кластерної моделі в поводженні з відходами з отриманням енергетичних і матеріальних ресурсів; проблеми збору та утилізації побутових відходів, що містять шкідливі компоненти; новітні технологіі з інтегрованої переробки відходів, механізми залучення фінансового ресурсу для будівництва потужностей з утилізації твердих побутових відходів тощо.


Довідка:

Про Публічне акціонерне товариство «Миколаївцемент»
Публічне акціонерне товариство «Миколаївцемент» є цементним заводом у м. Миколаєві Львівської області. Діє з 1950 року.
Виробляє три типи цементу для різних потреб. У 2012 році клієнтам в усіх куточках країни було поставлено майже 800 000 тонн цементу. Його було використано при спорудженні багатьох житлових будинків, шкіл, лікарень та об’єктів інфраструктури в Україні. Зокрема, продукція підприємства була використана при будівництві об’єктів, пов’язаних з футбольним чемпіонатом Євро-2012. Кількість працівників – 536.
Підприємство займає міцну позицію на національному ринку цементу. Природним ринком збуту є західний регіон України.
З 1999 року завод є частиною Групи Lafarge – світового лідера у галузі будівельних матеріалів.

Про «Лафарж» в Україні
Лафарж Україна» є одним з провідних постачальників будівельних матеріалів на будівельному ринку України з 1999 року. Сьогодні «Лафарж Україна» представлена двома бізнес-напрямами – «Щебінь» (представник ТОВ «ККНК «Технобуд»), до складу якого входять 3 підприємства, розташовані в Рівненській, Київській та Чернівецькій областях і «Цемент» (представник ПАТ «Миколаївцемент»), що складається з одного заводу в Миколаєві Львівської області.
Раніше Компанія "Лафарж" оголосила про продаж свого цементного бізнесу в Україні міжнародній компанії "CRH". Угоду продажу-купівлі буде подано на затвердження до відповідних органів влади в Україні. Транзакцію заплановано завершити протягом поточного року. Група «Лафарж» і надалі залишається в Україні власником трьох щебеневих кар’єрів, продукція яких поставляється на ринки України, Росії та Польщі.
Додаткову інформацію можна отримати на офіційному веб-сайті компанії www.lafarge.ua

Про «Лафарж»
Група «Лафарж» є світовим лідером у галузі будівельних матеріалів. Вона налічує 65 000 працівників у 64 країнах. У 2012 році обсяги продажів Компанії склали 15,8 млрд. євро. Займаючи провідні позиції в усіх напрямах своєї діяльності – виробництві цементу, щебеню та бетону, Група робить вклад у будівництво міст по всьому світу завдяки інноваційним рішенням, що дозволяють робити житло доступнішим, забудову компактнішою, споруди довговічнішими, будівлі красивішими, а інфраструктуру досконалішою.
Володіючи провідним у світі центром дослідження будівельних матеріалів, «Лафарж» закладає інновацію в основу своїх пріоритетів, що допомагає Компанії впроваджувати екологічно раціональне будівництво та архітектурну креативність. З 2010 року група «Лафарж» входить до Індексу Доу Джонса, першого світового критерію стійкості, завдяки ефективним діям у напрямі сталого розвитку.
Додаткову інформацію можна отримати на офіційному веб-сайті Компанії www.lafarge.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.