Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ogo.ua

П'ятниця, 12 липня 2013, 16:49

Міністру закордонних справ Польщі заімпонувало, що Сейм не визнав Волинську трагедію геноцидом

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський задоволений рішенням польського Сейму щодо невизнання Волинської трагедії геноцидом.

"Це важливий день для польсько-українських взаємин, я радію, що парламент не піддався емоціям", - наголосив міністр.

Водночас Сікорський відзначив різницю між визначенням "етнічна чистка з ознаками геноциду" і словом "геноцид".

"У цій справі висловилися історики, Сейм, Сенат, комісія культури. Визначення, яке прийнято раніше, і яке нині ми підтримали, в оцінці істориків, відповідає історичній правді. Тому ескалація - це політичний засіб. На мій погляд, резолюція, яку ми прийняли, гідно і зворушливо вшановує пам'ять жертв, і в моєму переконанні, повинна задовольнити тих, хто уцілів і сім'ї тих, які втратили життя", - сказав міністр.

Нагадаємо, сьогодні, 12 липня, Сейм Польщі не зумів проголосувати за за поправку, відповідно до якої Волинську трагедію назвали б геноцидом польського народу.

Воли?нська траге?дія (пол. Rze? wo?y?ska, «Волинська різанина») — обопільні етнічні чистки українського і польського населення здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

Джерело:Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.