Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

dem-alliance.org

П'ятниця, 12 липня 2013, 17:26

У Львові в суді довели неправомірність завищення вартості закордонних паспортів

У Львові в суді довели, що вартість паспорта громадянина України для тимчасового виїзду за кордон є меншою, ніж 375 гривень, що їх вимагають сплатити службовці територіальних підрозділів Державної міграційної служби. Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким постановив, що послуги з виготовлення закордонного паспорта не можуть становити більше 257 гривень 15 копійок. 

Про це 12 липня 2013 року повідомив депутат Львівської міськради від ВО "Свобода" Іван Лещишин, передає прес-служба ВО "Свобода".

За словами депутата, підставою для судового позову стали численні звернення громадян, які висловлювали своє невдоволення через неправомірне нарахування коштів за отримання закордонного паспорту.

"Люди обурені тим, що для виготовлення паспорта громадянина України для тимчасового виїзду за кордон територіяльні підрозділи Державної міграційної служби змушують їх сплачувати платежі, які не передбачені законодавством, а саме: 120 грн. за бланк паспорта, 87 грн. 15 коп. за послуги і ще близько 60 грн. страхування та довідку про несудимість. Я звертався із депутатським запитом до прокуратури і керівництва ДМС із вимогою припинити протиправні дії, але жодної реакції не було. Тому разом з юридичною службою Сихівської районної організації ВО "Свобода" підготував позов до суду", – розповів Іван Лещишин.

Проаналізувавши українське законодавство, юрист Сихівської районної організації ВО "Свобода" Володимир Яворський встановив, що у відповідних нормативно-правових актах не має вимоги щодо сплати 120 грн. за бланкову продукцію, а також инших платежів, окрім обов'язкового 170 грн. державного мита.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.