Варіанти,  12 липня 2013

Українські голоси закордонної музики 2

Друга частина Варіантівських пильнувань українських голосів у навколишніх поп-культурах.

І знову, не тільки Квіткою Цісик встеляються діаспорянські ниви нашої Вкраїни, які тут чомусь мало кому цікаві.

Можливо тому, що й справді хтось з них може цуратись кобзарських заповітів та цитувати Ахматову на своїх альбомах так, як це робить Grimes.

Але Лідія Томків та її гурт Algebra Suicide – це можливо найкраще, що могло статись з пост-панком в українських руках. Це той поки недосяжний рівень куди ніяк не може застрибнути більшість англомовних команд з України.

Таке ж можна написати і про нашу канадку Luba (Lubomira Kowalchyk), бо хто ще з українців може похвалитись своїм треком в одному з культових фільмів світу, а там і без OST до 9½ Weeks, є чимало чого послухати.

Перша частина українських голосів

Lydia Tomkiw

Поетеса, вокалістка пост-панківського гурту Algebra Suicide (6 альбомів) з крутим мінімалістичним звучанням та дарковою атмосферою. Сольний альбом "Incorporated" (1995) з нахилом у експериментальний саунд. Померла у 2007 році.

Luba (Lubomira Kowalchyk)

Відома канадська співачка з піком популярності у 80-х. 7 альбомів. Низка хітів і відповідно, декілька музичних канадських нагород. Пісні "Let It Go" та "The Best is Yet to Come" увійшли до саундтреку культової стрічки 9½ Weeks. 55 років.

Lubomyr Melnyk

Композитор-мінімаліст зі статусом найшвидшого піаніста у світі. Близько 20 альбомів. Автор стилю "безперервна музика" та адепт фортепіанного кунгфу. 65 років.

Steven Staryk

Скрипаль-віртуоз з Торонто. Прижиттєве визнання. Антологія його виступів (1952-2003) налічує 30 дисків. 81 рік.

Peter Ostroushko

Скрипаль та мандолініст. Більше десятка альбомів американи та фолку. Регіональне Еммі за альбом "Minnesota: A History of the Land" (2005). Учасник запису альбому Боба Ділана "Blood on the Tracks" (1975). 60 років.

Tim Bachman

Гітарист канадських рокерів Brave Belt. Учасник гурту Bachman–Turner Overdrive. Брат Ренді Бахмана. 62 роки.

Grimes

Модна канадська артистка в діапазоні від електроніки до дрім-попу та віч-хаусу. Три альбоми з високими оцінками від профільних видань. Цитати Ахматової на обкладинці останнього альбому "Visions" (2012). Студіювання російської літератури і відповідно більш нахил туди, аніж сюди. 25 років.

Ewelina Saszenko

Литовська джазова співачка. 19 місце на Євробаченні 2001 року. 26 років.

Marina Schiptjenko

Учасниця шведського електро-поп гурту Bodies Without Organs організованого Александром Бардом (Army of Lovers). 48 років.

Sogdiana Fedorinskaya

Узбецька поп-співачка з поліглотним репертуаром та 4 альбомами. 29 років.

Paul Brandt

Канадський кантрі-співак. Два платинові і два золоті альбоми. Море американських та канадських кантрі-нагород. 40 років.

Terry Danko

Учасник канадського рок-бенду Bearfoot. Брат Ріка Данко. Сесійник Еріка Клептона та The Rolling Stones. 64 роки.

Kazzer (Mark Kasprzyk)

Вокаліст канадських рокерів Redlight King. Два альбоми сольного репкору. Один трек в саундтреці до фільму The Italian Job. Розігрів The Roots. Фільмова кар'єра. 36 років.

Alexis Kochan

Канадська співачка, учасниця проекту Paris to Kyiv. Чотири альбоми. 60 років.

Jessica Lowndes

Канадська актриса та поп-співачка. Фільмографія переважно хорорна. Роль в серіалі 90210. Дві ейпішки музики. 25 років.

Cameron Melnyk

Вокаліст ванкуверських рокерів State of Shock.

Mark Spicoluk

Засновник і басист канадських панків (і навіть анархо-панкерів) Closet Monster. У свій час лабав з відомими поп-панками Sum 41. 6 альбомів з характерними назвами і гаслами. 34 роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.