Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Військові

moscowfilmfestival.ru

Понеділок, 15 липня 2013, 10:59

Дев'ятнадцять іноземних військових на "Репід Трайдент" госпіталізували через акліматизацію

Учасники навчання "Репід Трайдент - 2011" потрапили до військового госпіталю через захворювання пов'язані зі звиканням до місцевого клімату.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Деякі вітчизняні Інтернет-видання поширили чутки про спалах захворюваності серед учасників українсько-американського навчання із залученням військ “Репід Трайдент – 2013”, що триває на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області.

Управління преси та інформації Міністерства оборони України уповноважене заявити, що ця інформація не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

Станом на 14 липня, у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону перебувають на лікуванні 19 представників іноземних армій. Причина їхньої госпіталізації – захворювання, пов’язані зі звиканням до умов місцевого клімату, гострі респіраторні захворювання, незначні вивихи та забої нижніх кінцівок. Здоров’ю хворих ніщо не загрожує, їхній стан стабільний.

За словами начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковника медичної служби Івана Гайди (саме на цю установу покладено медичне супроводження навчання), процес пристосування людського організму до зміни кліматичних умов (адаптація) триває іноді від трьох до п’яти діб.

"При обов’язковому бактеріологічному обстеженні хворих патогенної мікрофлори не виявлено. Найближчим часом госпіталізовані військовослужбовці повернуться у стрій. Українські військові медики продовжують працювати у місці дислокації контингенту навчання", – наголосив полковник медичної служби Іван Гайда.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.