Юрко Кардашевський,  15 липня 2013

Дистанційні манівці на "ралі Галіція"

Десяте "ралі Галіція", як ніколи було недоброзичливим: лише половина учаників змогла подолати усі 149 бойових кілометрів.

В перший день перегонів на спецділянці "Стільсько" та "Стільсько-2" вибув Сергій Чекан на легендарній Lancia Delta 4FH через проблеми з підвіскою.

Також легендарний автомобіль ГАЗ 2410 та не менш знаменитий пілот Сергій Коробейніков передчасно фінішував на ралі Галіція.

Поломки у Коробейнікова почалися ще з прописки спецділянок – цивільний автомобіль Сергія зламався ще у п'ятницю зранку. Проте тоді екіпаж прописав стенограму до кінця.

Така ж проблема на прописці трапилася у Дмитра Радзівіла, але гонщик також зумів "дописати" трасу до кінця на іншому автомобілі.

Перша спецділянка суботнього дня, відправила на достроковий фініш Олексія Кікірєшка.

"Кіку" у Львові чекали вболівальники, оскільки він виступав на Mini Countryman, який на WRC під керуванням Dani Sordo зарекомендував себе з кращої сторони. Олексій Кікірєшко не втратив хорошого настрою під сходу: він з посмішкою фотографував свій автомобіль.

Проте за декілька днів до початку ралі стало відомо, що Валерій Горбань також виступить на дорогому Mini. Тому один з "Мініків" тішив вболівальників протягом усього ралі та вийшов на перше місце абсолютного заліку.

Не менш видовищим був схід представника команди 77 rally team екіпажу Кадученка Ярослава та Пищика Дмитра.

Олександр Салюк молодший зі штурманом Євгеном Червоненком отримали штраф розміром 27 хвилин через ранній в'їзд на контроль часу. Далі продовжувати гонку екіпажу не було сенсу.

Львівські ЗМІ голосно обсмоктують аварію Юрія Шаповалова з ко-драйвером Любомиром Шумаковим і все через те, що пілот є нардепом.

В розбитий "евік" Шаповала згодом в'їхав ще один бойовий автомобіль. Мабуть це також через наявність депутатського мандату у Шаповалова. В них влетів бойовий автомобіль Фоменка Євгена та Казначеєвої Надії.

Не пошкодувала "Галіція" й наших італійський гостей E. Bresolin – R. Pollet. За їхніми словами, в автомобіля класу 2 не витримав двигун.

Брати Тагірови з Росії, які виступали на орендованому Lancer EVO, помилились і тому зійшли з дистанції через пошкодження автомобіля.

Львівський пілот Михайло Серветник не зумів подолати домашньої гонки через поломку.

Екіпаж, у склад якого входить штурман зі Львова Юрій Кузьмінов також припинив боротьбу у гонці через схід на п'ятій спецділянці суботньої секції.

Загалом на "ралі Галіція" до фінішу добралися лише 23 екіпажі з 46.

фото: vk.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.