Варіанти,  15 липня 2013

Українці в анімації, коміксах та геймерах

Варіанти продовжують патрулити українські сили у навколишніх поп-культурах.

І цього разу на наших горизонтах усі ті комікси, анімаційні фільми та комп'ютерні ігри до яких доторкнулась живильна українська рука.

Від студії Діснея і до корпорації BioWare – українці у передових загонах розповсюдження усього доброго, чистого та світлого.

Українська рука нашої діаспори так життєдайно доторкнулась до найкращих творів масової культури, які знає майже кожен мешканець планети Земля.

Отож від мультфільмів і до коміксів, від коміксів і до компутерних шпільок – усе це сини твої, Україно.

Bill Tytla

Один із перших і один з найкращих аніматорів студії Волта Діснея за часів Золотої ери голлівудської анімації.

Працював над такими персонажами у відомих анімаційних фільмах Діснея: Білосніжка та сім гномів (Grumpy та Doc), Піноккіо (Stromboli), Фантазія (Yen Sid та Chernabog), Дамбо (Dumbo).

Jim Steranko

Американський графічний дизайнер, автор коміксів, історик, видавець та автор деяких героїв фільмів. Його найвідомішою роботою є супер-шпигунський комікс 60-х років Nick Fury, Agent of S.H.I.E.L.D. виданий компанією Marvel у серії коміксів Strange Tales.

Також Стеранко дотичний до коміксів: Superman, Captain America, X-Men, Spyman. Брав участь у створення персонажів для фільмів: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark Стівена Спілберга та Bram Stoker`s Dracula Френсіса Форда Копполи.

Benoit Sokal

Бельгійський автор коміксів та розробник комп’ютерних ігор. Найбільш відомий за серію коміксів Інспектор Канардо про антропоморфну качку-детектива із схильністю до сигарет, алкоголізму і проституток та як автор культової комп’ютерної гри Syberia (трилогія).

Автор таких ігор як Sinking Island та Paradise. Остання, до речі, було випущено відомою компанією Ubisoft.

Drew Karpyshyn

Канадський автор сценаріїв для комп’ютерних ігор. Почав свою кар’єру як гейм-дизайнер у компанії Wizards of the Coast.

У 2000 році перейшов у відому компанію BioWare. Був помічником дизайнера під час створення культової гри Baldur's Gate II: Shadows of Amn та дизайнером у едоні до Baldur's GateBaldur's Gate II: Throne of Bhaal.

Написав сценарій та більшість діалогів для гри Star Wars: Knights of the Old Republic. Сценарист гри Jade Empire та головний сценарист серії ігор Mass Effect, що отримала у 2008 році звання Гри року.

Greg Zeschuk

Колишній віце-президент корпорації Electronic Arts та засновник (разом з Реєм Музикою) і генеральний менеджер корпорації BioWare (залишив у 2012 році).

Виконавчий продюсер таких шедеврів ігрової індустрії: Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Mass Effect, Dragon Age, Star Wars: Knights of the Old Republic.

Директор і співголова корпорації CodeBaby, що займається розробкою інтерфейсів наступного покоління для засобів масової інформації та Інтернету.

Ray Muzyka

Співзасновник та директор корпорації BioWare (залишив у 2012 році). Генеральний директор та віце-президент корпорації Electronic Arts.

Під керівництвом Музики буди створені такі вищезгадані шедеври ігрової індустрії як: Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Mass Effect, Dragon Age, Star Wars: Knights of the Old Republic.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.