Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

blogs.sfc.biz.ua

Четвер, 17 травня 2012, 12:55

В Україні знову дорожчають тютюн, алкоголь та авто

Із 2013 року акцизи зростуть майже на 8%. Подорожчання торкнеться тютюнової, алкогольної продукції, та авто.

Сьогодні Кабінет Міністрів України розгляне законопроект про перегляд ставок деяких податків і зборів, щоб направити його в парламент. У документі передбачено, що з 1 січня 2013 року ставки екологічного податку, податку на земельні ділянки без грошової оцінки, збору за використання радіочастотного ресурсу, збору за першу реєстрацію транспортного засобу, а також акцизи зростуть на індекс споживчих цін - на 7,9%. Ставки плати за використання надр з видобутку корисних копалин, збору за спеціальне водокористування та використання лісових ресурсів будуть підвищені на індекс цін промислових виробників - 9,4%; за викиди в атмосферу забруднюючих речовин - на 7,6-7,8%.

Щорічна індексація акцизів передбачена Податковим кодексом. Фактично вони виростуть на 7,4-7,9%, тобто на рівень прогнозу інфляції на поточний рік. Тому, незважаючи на те, що зараз Держстат відзначає відсутність інфляції (у квітні) або її низькі темпи зростання на рівні 0,2-0,3% (на початку року), з 2013 року вартість підакцизних товарів збільшиться більш істотно.

Найбільше - на 7,9% - ставка акцизу збільшиться для сигарет без фільтру - до 53,39 грн./1 тис. шт., з фільтром – до 119,38 грн., спирту – до 49,49 грн./1 л.

Ставка акцизу при продажу автомобілів збільшується на 7,6%. При вартості автомобіля в 100 тис. грн. приріст за рахунок акцизу становитиме 250-350 грн.

Джерело: Ліга

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.