Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

dkzr.dp.gov.ua

Вівторок, 16 липня 2013, 10:52

Через зловживання щодо державної та комунальної власності на Львівщині розпочато 11 кримінальних проваджень

Як засвідчили результати прокурорських перевірок одним із привабливих джерел незаконного збагачення за рахунок держави або територіальних громад є об’єкти державної та комунальної власності.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, в поточному році в ході нагляду за додержанням і застосуванням законів у сфері державної і комунальної власності прокурорами розпочато 11 кримінальних проваджень.

Крім того, з вимогою усунути виявлені порушення внесено понад 60 подань, за результатами розгляду яких скасовано 7 незаконних актів, а 40 посадових особи органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, з яких 14 – посадовці органів контролю притягнуто до відповідальності. За прокурорського втручання бюджет поповнився на понад 225 тис. грн.

Результативну роботу на даному напрямку проведено прокурором м. Львова.
Останнім за фактами незаконного вибуття із власності територіальної громади обласного центру об’єктів комунального майна розпочато 4 кримінальні провадження.

Зокрема, під час перевірки у Львівській міській раді та обласному комунальному підприємстві Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» з питань правомірності переходу прав на комунальні об’єкти нерухомого майна виявлено факти незаконного відчуження 3 комунальних будинків загальною ринковою вартістю понад 3,5 млн. грн.

Крім того, прокуратурою Львова встановлено, що посадовці ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» вилучили з власності громади міста нежитлові приміщення, загальною площею понад 1,4 тис. м кв., у 10 будинках комунальної власності.
Право власності на ці приміщення, вартістю більше 1,9 млн. грн., останні незаконно зареєстрували за фізичними особами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.