Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ogo.ua

Вівторок, 16 липня 2013, 11:05

Від сьогодні зросли тарифи Укрзалізниці на перевезення пасажирів

Від сьогодні, 16 липня, у всіх категоріях вагонів, окрім СВ, вагонів поїздів Інтерсіті+ та приміських поїздів, у внутрішньому та міжнародному сполученнях змінено тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці. 

Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні в плацкартному та купейному вагонах наразі підвищилася на 10%. У міжнародному сполученні вартість збільшилася на 5% лише квиткової частини.

 Нові тарифи набули чинності у день опублікування у виданні «Офіційний вісник України» (№51 від 16 липня 2013 року) відповідних Наказів Міністерства інфраструктури України від 19 червня 2013 року №413 «Про затвердження Змін до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні» та №414 «Про затвердження Змін до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні».

Окрім того, з 1 жовтня пасажирів очікує повторний етап підвищення вартості проїзду.  Відповідно тарифи на перевезення залізницею пасажирів у внутрішньому та міжнародному сполученні знову зростуть на 10% і 5%.

 

Відомо, що рішення про зростання тарифів обумовлене необхідністю поступового зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних.

 

Нагадаємо, що збитки Укрзалізниці від пасажирських перевезень лише у першій половині цього року склали близько 3,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.