Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

pedpresa.com.ua

Вівторок, 16 липня 2013, 11:18

Сех просить Шемчука і Рудяка, щоб фестиваль «Підкамінь» був безалкогольним

Нардеп від «Свободи» Ірина Сех звернулася до голови Львівської ОДА Віктора Шемчука та начальника ГУ МВСУ у Львівській області Олександра Рудяка із депутатським зверненням, в якому просить забезпечити виконання рішення сесії Львівської обласної ради щодо заборони продажу алкоголю під час масових заходів, які фінансуються з обласного бюджету і фестивалю "Підкамінь", зокрема.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Як зазначає народний депутат, до неї неодноразово надходили скарги щодо продажу алкоголю і тютюну під час проведення фестивалю «Підкамінь». «Зважаючи, що основною аудиторією фестивалю є молодь, така стурбованість цілком виправдана, – зазначає Ірина Сех. – Неправильно, коли захід, який має на меті популяризацію української культури, водночас допускає вживання алкоголю».

Народний депутат нагадує, що проведення етнофестивалю «Підкамінь» фінансово підтримала Львівська обласна рада своїм рішенням «Про затвердження уточнених основних заходів на 2013 рік Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012-2014 роки». А згідно з ухваленою Львівською обласною радою Комплексною програмою профілактики і запобігання поширенню пияцтва та алкоголізму серед населення Львівської області на 2011-2014 роки під час масових заходів, які фінансуються з обласного бюджету, продаж пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів заборонено.

«Прошу вас забезпечити виконання рішення обласної ради № 191 (п. 25) від 11 липня 2011 року і проконтролювати, аби під час етнофестивалю «Підкамінь», який проходитиме впродовж 19-21 липня 2013 року на Бродівщині, не відбувався продаж спиртних та тютюнових виробів», – наголошує Ірина Сех.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.