Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

bgnews.bulgar-rus.ru

Четвер, 17 травня 2012, 13:10

Єдиний номер екстреної допомоги 112 не встигнуть запустити до Євро-2012

Систему з надання екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 не встигнуть запровадити до Євро-2012.

Винне у всьому недосконале українське законодавство, через який не діє підписаний 12 квітня між Міністерством та компанією Hewlett-Packard договір про систему 112.

Українське законодавство не готове до впровадження системи 112. Про це заявив голова Комісії конкурсних торгів МНС України Олег Цицак.

«Виною всьому недосконале українське законодавство. Ми вирішили відмовитися від цього контракту. Зараз у нас є необхідність проведення нових тендерних процедур. Новий проект буде розбитий на кілька частин, щоб не було прив'язки до одного виконавця », - сказав він.

«Ми повинні були протягом 5 днів з підписання договору зібрати необхідні доповнення до нього, яких приблизно 20, однак цього не було зроблено, тому на даний момент договір недійсний», - зазначив О. Цицак.

За його словами, це було обопільне рішення. Він також додав, що найближчим часом оголосять нову тендерну пропозицію.

Голова комісії зазначив, що система такого рівня впроваджується не один рік.

«На жаль, на даний момент це неможливо. Система 112 в цих містах працювати не буде, але це не означає, що не працюватиме номер 112», - повідомив О. Цицак.

Він зазначив, що зараз є можливість включити номер 112 і зробити пере адресацію дзвінків на номер 101. Додзвонитися в екстрені служби можна буде з будь-якого куточка України. Приймати ж цей дзвінок будуть тільки у 4 містах - Києві, Львові, Донецьку та Харкові.

Нагадаємо, 13 березня парламент прийняв закон про створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

Крім того, одним з планів реалізації системи 112 в Україну на цей рік було впровадження її в чотирьох містах, що приймають Чемпіонат Європи з футболу.

Відповідно до закону, замість кількох номерів виклику служб екстреноїдопомоги, а саме: 101 (пожежна), 102 (міліція), 103 (швидка допомога), 104 (аварійна газова служба) вводиться єдиний телефонний номер 112, за яким можна буде звернеться в усіх екстрених випадках.

Джерело: Дзеркало тижня

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.