Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

lviv-redcross.at.ua

Четвер, 17 травня 2012, 15:45

Медики Львівщини виявили 170 осіб хворих на туберкульоз під час акції з профілактики та раннього виявлення туберкульозу

Медичні працівники Львівської області виявили туберкульоз у 170 осіб під час «Місячника з профілактики і боротьби з туберкульозом», що проходив у лікувально-профілактичних закладах області. Про це повідомляє прес-служба ГУОЗ Львівської ОДА.

За період проведення акції методом флюорографії обстежено 82 934 особи, виявлено 170 осіб хворих на туберкульоз, з них 167 осіб госпіталізовано в протитуберкульозні установи. Понад 7 тисяч осіб обстежено методом мікроскопії мокротиння, виявлено туберкульоз у 45 осіб (всі госпіталізовані).

Методом туберкулінодіагностики обстежено 22 тис. дітей. У 623 дітей проби були позитивними. Всіх дітей проконсультували дитячі фтизіатри.

Під час проведення акції сімейні лікарі, дільничі терапевти, фельдшери (у сільській місцевості) проводили «подвірні обходи» з метою виявлення «кашляючих» хворих і забором мокротиння для дослідження на наявність мікобактерій туберкульозу.

Всі хворі, які звертались в поліклініку чи були госпіталізовані в стаціонари проводились флюрообстеження. Особлива увага медиків була скерована на виявлення осіб з бронхо-легеневою симптоматикою і на тих, хто не проходив рентгенфлюорографічне обстеження 2 і більше років.

Нагадаємо, така акція проводилася уже вп'яте.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.