Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

perec.in.ua

Четвер, 17 травня 2012, 16:06

На «МАПП Рава-Руська» екологи затримали радіоактивний вантаж

Вчора, 16 травня, працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області на посту еко-контролю «МАПП Рава-Руська» затримали радіоактивний вантаж, ( ПЕД гамма-випромінювання від даного транспортного засобу становить 0,10-0,50 мкзВ/год.). Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Вантаж (21 т граніту) перевозили з Китаю до України без документів, що підтверджують санкціоноване переміщення. Під час проведення радіаційного контролю транспортного засобу встановлено перевищення природного фону випромінювання.

Вантаж не допущений до митного контролю та затриманий на спеціальному майданчику для проведення поглибленого радіаційного контролю, який виконується персоналом радіологічного відділу ДЗ «Львівська обласна санітарно-епідеміологічна станція».

Про даний факт повідомлено прикордонну службу, митну службу та санітарно-епідеміологічну службу Львівської області.

Подібний випадок стався 14 травня цього року: на тому ж посту екоконтролю держінспектори з охорони навколишнього природного середовища затримали вантаж (цегла будівельна вагою 58,478 т), який перевозився з Німеччини до смт. Кодра Київської області. Підставою затримки стало перевищення природного фону випромінювання та відсутність документів, що підтверджують санкціоноване переміщення вантажу. За результатами проведення радіаційного контролю встановлено, що випромінювання від транспортних засобів становить 0,11-0,65 мкзВ/год. Вантаж повернуто вантажовідправнику.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.