Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

tourinform.org.ua

П'ятниця, 19 липня 2013, 17:28

У бліц-турнірі «Шахи на вежі» переміг Юрій Вовк

У Львові вперше в Україні зіграли в шахи на висоті 65 метрів. Сьогодні, 19 липня, на вежі міської Ратуші вперше відбувся бліц-турнір «Шахи на вежі» за участю провідних гросмейстерів Львівщини.

Про це Варіанти проінформувала прес-служба Львівської міськради. 

Турнір відбувся з нагоди святкування Дня шахів в Україні. Переміг у змаганнях міжнародний гросмейстер Юрій Вовк. Другу сходинку посів Ярослав Жеребух, третю - Адріан Михальчишин. Кубок кращому шахістові на вежі Ратуші вручив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Це найвищий Кубок в Україні. Я хочу подякувати всім небайдужим шахістам за добру ініціативу і хочу подякувати Вам, Юрію, за те, що Ви здобули перемогу. Бажаю, щоб такі перемоги Ви здобували постійно і слава про місто Львів ширилася далеко-далеко.

Всі шахісти - це люди дуже обдаровані, які мають почуття такту, відваги. Ви молодці, бо таким своїм чемпіонатом на вежі прославляєте Львів, бо всі захочуть сюди прийти і подивитись, як він тут відбувався. Тому я вітаю в таку ініціативу і сподіваюсь, що він може стане таким щорічним цікавим якісним чемпіонатом», - сказав міський голова Андрій Садовий під час нагородження.

Загалом у бліц-турнірі зіграли 6 учасників за коловою системою, тобто кожен позмагався з кожним. Родзинкою турніру було використання для старту шахових партій дзвону годинника Ратуші. Адже дзвонить годинник кожні п’ятнадцять хвилин і, звісно ж, щогодини. Відповідно, свої партії шахісти грали менше, ніж 15 хвилин, бо кожен наступний дзвін годинника був стартом для наступної шахової партії.

Водночас перед центральним входом у міську Ратушу відбулося нагородження 50 вихованців СДЮШОР «Дебют», які стали переможцями турніру приуроченого Дню шахів в Україні. Також всі бажаючі мали змогу продемонструвати своє вміння гри у шахи за допомогою велетенських шахових фігур, які розмістили на площі Ринок.

Організатором заходів є Львівська обласна шахова федерація та управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

Переможці бліц-турніру «Шахи на вежі»
1. Міжнародний гросмейстер, учасник 1\8 фіналу Кубку світу 2011 року, переможець одного з найсильніших шахових опенів світу «Капель – ля – Гран» року - Ярослав Жеребух
2. Міжнародний гросмейстер, переможець одного з найсильніших шахових опенів світу «Капель – ля – Гран» Юрій Вовк
3. Міжнародний гросмейстер, старший тренер ФІДЕ, голова тренерської комісії ФІДЕ - Адріан Михальчишин

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.