Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ua.golos.ua

Вівторок, 23 липня 2013, 11:58

На Стрийщині вчилися рятувати потопельників

На Стрийщині провели комплексі тренування по рятуванню потерпілих під час відпочинку на воді. 

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України у Львівській області.

 Навчання відбулися в рамках перевірки фахівцями Головного управління ДСНС України у Львівській області реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

 Згідно тактичного задуму заходу, троє місцевих мешканців відпочивали на березі р. Стрий, у не відведеному для купання місці. Через зсув ґрунту відбувся обвал частини берега і відпочиваючі опинилися у воді. Кам’янисте дно ріки та потужна течія не дали можливості чоловіками самостійно вибратися на берег. Одного з відпочиваючих віднесло течією далеко від берега, але він встиг вхопитися за шматок труби і таким чином залишився живий, чекаючи допомоги рятувальників. Ще двоє друзів, внаслідок сильного удару, отримали перелом ноги та травму хребта.

 «Проведення таких навчань, особливо у сезон літнього відпочинку, є надзвичайно важливим завданням. Від оперативності реагування рятувальників та інших служб району на небезпечні події залежать людські життя, тому злагодженість дій має бути на найвищому рівні. Це ми власне і побачили у Стрийському районі. Спільними зусиллями усіх районних служб вдалося уникнути жертв та швидко надати допомогу потерпілим, тому проведену роботу можна оцінити на «відмінно», - зазначив Керівник тренувань, заступник начальника Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Львівській області Орест Галонько.

Профілактична робота фахівців ГУ ДСНС Львівщини із населенням триватиме впродовж усього сезону літнього відпочинку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.