Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

snp.crimea.ua

Вівторок, 23 липня 2013, 17:45

Якість мінеральної води в Трускавці під загрозою через оренду надр

Стан родовища мінеральних вод в Трускавці та якість мінеральної води може погіршитись через зменшення санітарних зон родовищ у зв'язку з підвищенням цін на оренду підприємством, що їх обслуговувало.

Це питання сьогодні, 23 липня, розглядалось на засіданні постіійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів.

На комісії обговорювалась відповідь Департаменту з питань екології та природних ресурсів Львівської ОДА та ГУ Держсанепідемслужби у Львівській області на звернення міського голови Трускавця про зменшення площ земельних ділянок, які були в користуванні на умовах оренди в ЗАТ "Трускавецькурорт" для добування надр.

Як зазначалось на комісії, підприємство, яке обслуговувало надра мінеральних вод, серед яких, зокрема, «Нафтуся», вирішило підвищити оренду ставку.

Місто ж натомість вирішило зменшити площі земельних ділянок навколо надр, аби зменшити плату за оренду.

Однак фахівці зазначають, що це може негативно позначитись на екологічній безпеці надр і якості мінеральної води.

Відтак комісія вирішила звернутись до Міністерства охорони здоров’я та до Державної служби геології та надр для надання оцінки цієї ситуації.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.