Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

www.tspu.edu.ru

Четвер, 17 травня 2012, 17:50

Уряд збільшив держзамовлення на найбільш затребувані спеціальності

Сьогодні, 17 травня, Кабінет Міністрів затвердив Державне замовлення на підготовку фахівців науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікацій та перепідготовку, післядипломну освіту, в тому числі для державних потреб, у 2012 році. Про це повідомив Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Міністр озвучив основні параметри Держзамовлення у Вищих навчальних закладах 3-4 рівня акредитації у нинішньому році. Так, прийом для підготовки фахівців за рівнем освіти молодший спеціаліст складає майже 79 тис. осіб, в тому числі за денною формою освіти – 68 150 чоловік. На бакалавра зможуть вчитися 127 200 осіб, причому майже 108 тис. молодих людей зможуть здобувати освіту за денною формою навчання. Якщо говорити про найвищий в українській системі освіти рівень – магістра, то його за держзамовленням зможуть здобувати в цьому році 44 600 осіб, в тому числі понад 37 тис. – за денною формою навчання. Цей показник збільшено порівняно з минулим роком на 3,5%, - про це йдеться у повідомленні прес-служби Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Трохи збільшується набір в магістратуру на педагогічну освіту. Зменшується держзамовлення на такі спеціальності, як економіка та підприємництво, менеджмент, міжнародні відносини, - зазначив Д. Табачник.

Порівняно з минулим роком, держзамовлення на бакалаврат збільшено на 21,5%, а на денну форму навчання майже на 22%. При цьому суттєво збільшується прийом за такими напрямами підготовки: електроніка – майже 33%, енергетика та енергетичне машинобудування – 41,5%, радіотехніка, радіоелектронні апарати та зв'язок – майже 25%, металургія та матеріалознавство – більш як в 1,5 рази – на 64%, машинобудування та металообробка і матеріалообробка – майже на 28%, хімічні технології та інженерія – майже на 46%, авіаційна та ракетна техніка – 43,5%, транспорт і транспортна інфраструктура – 32%. По інформації та обчислювальній техніці майже на 40% збільшується державне замовлення, по кібернетиці – майже на 30%.

«Можна відзначити, що Уряд збільшив державні інвестиції в освіту. Зокрема, якщо говорити про підготовку робітничих спеціальностей , то на 15% більше, ніж у минулому році, якщо говорити про підготовку фахівців за рівнем бакалавра і магістра, то на 10%, на підвищення кваліфікації і перепідготовку – 15,5% більше зведений обсяг фінансування», - підсумував Дмитро Табачник.

«Після виходу цього документу, ми почнемо його розподіляти по вищих навчальним закладах», - зазначив Міністр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.