Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Середа, 24 липня 2013, 13:06

Україна винна "Шеврону" 3 мільйони доларів за "виноград зимою", – Сех

Згідно з проектом угоди про розподіл вуглеводнів на території Олеської площі між компанією "Шеврон" та Україною, Україна має заплатити "Шеврону" 2,7 млн. дол. компенсації за поточні витрати компанії.  

Про це сьогодні, 24 липня, на брифінгу у Львові повідомила народний депутат України, голова комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех, інформує кореспондент Варіантів.

"Ми на сьогодні винні інвестору-"Шеврону" майже 3 млн. доларів, що підлягають компенсації відповідно до одного з пунктів угоди. Оті всі семінари, оцей весь виноград зимою – це все відбиватиметься за наші з вами гроші, за гроші платників податків", – сказала Сех.

Сех також наголосила, що, згідно з проектом угоди, власники земельних ділянок, біля яких видобуватимуть сланцевий газ, не отримуватимуть жодної компенсації.

Не отримуватиме особливих економічних преференцій, за словами депутатки, і держава, а думка органів місцевого самоврядування в угоді взагалі не врахована.

Вона додала, що в проекті угоди "до абсурду розширені права інвестора", себто – "Шеврону".

"Ця угода – не що інше, як серйозна афера", – наголосила Сех.

Нагадаємо, наразі у Львівській облраді створюється робоча група з депутатів та експертів, що розглядатиме проект угоди про видобуток вуглеводнів на території Олеської площі.

Результати напрацювань робочої групи планують розглянути на сесії облради восени.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.