Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

extorrent.org

Четвер, 25 липня 2013, 10:25

У суботу традиційно відзначать річницю Скнилівської трагедії (попередній план заходів)

У суботу, 27 липня, будуть відзначати 11-річницю Скнилівської трагедії. Відзначення буде традиційним. 

Про це у коментарі Варіантам повідом голова громадської організації "Скнилівська трагедія" Стефан Козак.

Насамперед у суботу, об одинадцятій годині відбудеться екуменічна Служба Божа у капличці. Згодом буде перехід до меморіального знаку «Сегмент пам’яті». Опісля правитиметься панахида на місці захоронення неідентифікованих остатків тіл на Голоскіївському кладовищі, де є також пам'ятник. Більше значимих подій, які стосуються відзначення річниці, того дня не буде, повідомив Козак.

Як зазначив Козак, Львівська міська рада уже два роки підряд виділяє кошти. Крім цього, соціальні працівники ходять по сім'ях, визначають хто з потерпілих у Скнилівській трагедії живе в межах Львова.

"З містом проблем немає, а от в області на це немає коштів. Як нам пояснили - вони не закладені в бюджеті", - розповів Козак. Громадський діяч додав, що через брак коштів у організації "Скнилівська трагедія" не займаються моніторингом потерпілих та не відстежують їхній стан. До слова, Козаку доводиться з власної кишені фінансувати функціонування організації.

Довідка:

Скнилівська трагедія — аварія під час святкування 60-ї річниці 14 АК на Скнилівському аеродромі під Львовом 27 липня 2002 року. Унаслідок падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів загинуло 77 осіб (серед них 28 дітей) і постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.