Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

aratta-ukraine.com

Четвер, 25 липня 2013, 17:17

Янукович зобов'язав ЗМІ при реєстрації вказувати засновників та співзасновників

Президент України Віктор Янукович підписав закон №409-VII "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації".

Про це повідомляє офіційний веб-портал Президента України.

Законом внесено низку змін до законів "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", "Про інформаційні агентства", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" та "Про телебачення і радіомовлення".

Ці зміни передбачають запровадження обов'язкового зазначення в заяві про державну реєстрацію друкованого ЗМІ даних про юридичну або фізичну особу, яка здійснює контроль за засновником (співзасновниками), власником (співвласниками) друкованого ЗМІ, а також юридичну особу, за якою засновник, власник (співвласник) здійснює відповідний контроль. При цьому під здійсненням контролю визнається безпосереднє або через пов'язаних осіб володіння частками (паями, акціями), що забезпечує досягнення 50 і більше відсотків голосів у вищому органі юридичної особи, яка є засновником (співзасновником) друкованого ЗМІ.

Даний закон запроваджує як одну із підстав відмови в державній реєстрації друкованого ЗМІ порушення засновником (співзасновниками) вимог статті 10 Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" (щодо недопущення монополізації друкованих ЗМІ).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.