Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

i.obozrevatel.ua

П'ятниця, 18 травня 2012, 09:30

Парламент врегулював реєстрацію обліку місця проживання

Верховна Рада України врегулювала введення реєстраційного обліку місця проживання й перебування фізичних осіб.

За прийняття в цілому законопроекту №9289 проголосувало 250 депутатів при мінімально необхідних 226.

Рада внесла зміни до закону «Про свободу пересування й вільний вибір місця проживання в Україні» і доповнила його новою відповідною статтею.

Парламент визначив, що облік реєстрації місця проживання й перебування фізичних осіб забезпечується центральним органом виконавчої влади в сфері реєстрації фізичних осіб, яким, відповідно до указу Президента Віктора Януковича від 6 квітня, є Державна міграційна служба.

При цьому парламент визначив, що відповідний центральний орган виконавчої влади забезпечує облік через систему реєстраційного обліку місця проживання й місця перебування.

Відповідно до рішення парламенту, первинне наповнення відповідного реєстраційного обліку здійснюється на підставі однооразового використання частини бази даних державного реєстру виборців, що містить відомості про громадян, зареєстрованих в Україні, а також державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

При цьому встановлено, що порядок передачі копії частини бази даних держреєстру виборців визначається Центральною виборчою комісією, а копії частини бази даних держреєстра платників податків - центральним органом виконавчої влади з формування державної фінансової політики, за узгодженням із центральним органом виконавчої влади в сфері спеціального зв'язку й захисту інформації.

Крім цього, парламент увів обов'язкову реєстрацію місця проживання дітей після державної реєстрації їхнього народження.

Також законом установлюється перелік осіб, місце перебування яких має бути обов'язково зареєстровано. До таких віднесені особи, що перебувають понад 1 місяць за межами адміністративно-територіальної одиниці, де зареєстроване їхнє місце проживання, що мають майнові зобов'язання, накладені судом, що призиваються на строкову військову службу або беруть участь у судовому процесі.

Ініціатор законопроекту - депутат із фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

Як уже повідомлялося, 17 серпня 2011 року Кабінет Міністрів затвердив порядок реєстрації місця проживання або перебування бездомних осіб.

Перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова виступає за проведення дискусії про можливості скасування реєстрації за місцем проживання.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.