Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

budivniztvo.com

П'ятниця, 18 травня 2012, 09:45

На Львівщині у роботі влади виявлені факти порушення вимог законодавства про інвестиційну та містобудівну діяльність на суму 1,5 млн. грн.

Органами прокуратури Львівської області у роботі органів державного управління та, насамперед, органів контролю, органів місцевого самоврядування виявлені факти порушення вимог законодавства про інвестиційну та містобудівну діяльність на суму 1,5 млн. грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, виявлено випадки неналежного виконання Львівською митницею основних завдань при перевірці документів поданих до митного оформлення суб'єктами ЗЕД та іноземними інвесторами. Так, часто Львівська митниця не скеровує до митних органів зарубіжних країн запити з метою підтвердження достовірності задекларованих ними даних. Це призводить до недонарахування митних платежів, які мали б надходити до державного бюджету.

Також, прокуратурою Львівської області з'ясовано, що органами Державної податкової служби не забезпечується контроль за законністю валютних операцій за укладеними контрактами з іноземними суб'єктами господарювання, не завжди стягують пеню із суб'єктів господарювання за порушення термінів розрахунків за вищевказаними контрактами та не проводять перевірки ввезеного в Україну майна у вигляді внеску іноземного інвестора.

Прокурори міст Львова та Борислава внесли подання керівникам міських рад, у зв'язку з тим, що органи місцевого самоврядування не вживали заходів щодо стягнення із замовників будівництв заборгованості за несплату інвестиційних внесків у понад 1,5 млн. грн.

Прокурором Жовківського району порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем, службового підроблення та використання підроблених документів службовими особами суб'єкта господарювання, які з порушенням будівельних норм проводили будівництво тимчасової під'їзної дороги до будівельного майданчика за бюджетні кошти Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. У справі постановлено обвинувальний вирок та задоволено позов прокурора про відшкодування завданої шкоди на суму майже 80 тис. грн.

Прокурорськими перевірками охоплено усі суб'єкти господарювання, які у 2011 – 2012 роках ввозили на територію України інвестиції з використанням пільги зі сплати ввізного мита.

Цьогоріч в економіку Львівщини іноземні інвестори внесли понад 980 тисяч доларів США прямих інвестицій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.