Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ukranews.com

П'ятниця, 26 липня 2013, 16:11

Проблем з візами для трудових мігрантів немає, ? МЗС Польщі

МЗС Польщі заперечує, що садівники в країні мають проблеми в працевлаштуванні сезонних працівників з України через проблеми з візами. 

Про це заявив прес-секретар МЗС Польщі Марцін Босацький, передає "Польське радіо".

Спілка польських садівників звернулася навіть до міністерства і консульств з проханням про визначення двох візових черг. Одна була б для тих, хто приїжджає до Польщі з туристичною метою, інша для осіб, які звертаються щодо дозволу на працевлаштуваня. Це пов'язано з тим, що, на думку садівників, українці, які працювали в садівництві в Польщі, тепер надто довго чекають на візи.

Водночас, за словами Босацького, така система вже функціонує в консульстві у Львові.

"Знаючи проблеми садівників та суміжних галузей, що характерні своєю сезонністю, місяць тому ми відкрили додаткову, спеціальну чергу саме для такого типу заяв, у нашому консульстві у Львові. Ця черга функціонує, проте можливо, попит на дешевшу роботу працівників з України у нас більший ніж минулими роками", - зазначив Босацький.

Читайте також: Польща пом'якшила умови легалізації трудових мігрантів
В оцінці садівників проблеми з візами почалися з моменту коли про черговість видачі документів стала вирішувати зовнішня фірма. Представник міністерства закордонних справ Босацький переконує, що все навпаки, і завдяки цій зміні, можна швидше видавати більшу кількість віз.

"Такого типу розв'язку застосовують усі євросоюзні країни. І лише завдяки тому, з кожним роком нам вдається збільшувати кількість виданих віз", - наголосив Босацький.

Підраховано, що щороку до Польщі приїжджає приблизно 200 тис. громадян України, у тому числі більше половини працюють у садівництві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.