Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

anthropos.org.ua

Понеділок, 29 липня 2013, 10:43

Росія заборонила ввезення солодощів Порошенка

Російська санітарна служба ввела заборону на постачання до Росії продукції компанії “Рошен” – одного з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні.

Про це повідомив Інтерфаксу керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

“На жаль, наші підозри підтвердилися, про що ми щиро шкодуємо. Виявлені порушення дають нам підстави порушувати питання про введення заборони на ввезення всієї продукції цієї фірми”, – сказав Г.Онищенко.

“Надано вказівки митним органам про заборону ввезення на територію нашої країни кондитерських виробів компанії “Рошен”, – повідомив він.

За словами Г.Онищенка, Росспоживнагляд відібрав для експертизи з торговельних мереж Москви кондитерську продукцію, вироблену на чотирьох фабриках компанії “Рошен” – київській, вінницькій, маріупольській і кременчуцькій. Г.Онищенко заявив, що його відомство дійшло висновку, що продукція “не відповідає заявленим параметрам”.

“Порушено вимоги до якості та безпеки. Є підстави говорити про системні порушення чинного законодавства нашої країни про захист прав споживачів”, – повідомив він.

“Зокрема, продукція Вінницької кондитерської фабрики “Конафетто” не відповідала нормативам за вмістом жирів і органолептикою. Цукерки “Монблан” із шоколадом Київської кондитерської фабрики та цукерки “Монблан” крем-праліне з подрібненим горіхом, карамель з молочною начинкою “Молочна крапля” Кременчуцької фабрики, чорний шоколад “Рошен” Вінницької фабрики, цукерки “Вар’єте” з вершковим кремом і хрусткими кульками мали численні відхилення за показниками якості тощо”, – сказав Г.Онищенко.

“У шоколаді молочному “Рошен” виявлено бензопірен. Це ознака серйозних проблем, пов’язаних із гарантуванням безпеки цього виду продукції”, – заявив він.ё

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.