Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

http://pohlyad.com

П'ятниця, 18 травня 2012, 10:30

У Львові від смороду дохнуть свині - ЗМІ

У садибі львів'янина на вул. Старознесенській, 157 Василя Яйка здохли двоє гусей та порося.

Чоловік стверджує , що все це через ядучий сморід, який поширюється від стічних викидів заводу «Ензим», що розташований неподалік.

Пан Василь одразу звернувся в міліцію. Також на місце виїхали експерти з «Львіводоканалу», екологічної та ветеринарної служб для проведення експертизи. Результати будуть відомі через кілька днів.

Юрій Кужелюк, депутат по округу, де стався цей прикрий випадок, повідомив, що з цього приводу уже сьогодні збиралася екологічна комісія Львівської міськради і вирішила спонукати міського голову застосовувати негайні дії щодо врегулювання ситуації із заводом «Ензим».

«Люди в районі вулиць Старознесенської, Богданівської та інших, які розташовані близько до «Ензиму», просто задихаються. Вони розповідають, що відчиняти вікна практично неможливо, такий ядучий повсюди сморід. Питання з «Ензимом» тягнеться уже не один рік. Але зараз дійшло до критичної точки і не тільки депутати з екологічної комісії, а й усі інші будуть звертатися до міського голови , щоб вирішити це питання. Адже сьогодні мруть тварини, а завтра може стати погано людині», - сказав Юрій Кужелюк.

Нагадаємо, обласна прокуратура провела перевірку, в результаті якої виявилося, що головною причиною неприємних запахів у місті є застаріла та зношена каналізаційна система.

Прокуратура Львівської області також зауважила, що міська рада не використовує європейські методи вирішення питання. Зокрема, не промиває каналізаційну мережу хімічними реагентами, які нейтралізують неприємні запахи та не шкодять навколишньому середовищу.

Крім того, є зауваження і до «Львівводоканалу», який не проводить періодичну очистку каналізаційних колекторів, більшість з яких уже вичерпали свій ресурс.

Джерело: «Новий погляд»

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.