Оля Вишня,  18 травня 2012

Варіанти на вікенд у Львові

Щоб нашим читачам зручніше було знайти потрібну інформацію як і де провести всій вікенд, ми вирішили запровадити нову рубрику. Щотижня у окремому матеріалі ми пропонуємо перелік найцікавіших, на нашу думку, культурних та розважальних заходів та акцій у Львові. Знаходьте свої варіанти на відпочинок.


Варіанти на кіно

Цього тижня активно в Інтернеті обговорювався черговий фільм Тіма Бартона "Похмурі тіні" ( Dark Shadows ) з Джоні Депом у головній ролі. Ця фантастична комедія про нерозважливого Барнабаса Коллінза, якого відьма перетворила на вампіра та поховала живцем. 

Через кілька століть він знову повернувся у свій будинок, який уже в руїнах. У Львові цю стрічку можна переглянути протягом вихідних у Кінопалаці.

Любителям артхаусу пропонуємо відвідати фестиваль короткометражного мистецтва Future Shorts: Весна 2012, який триває з 17 по 23 травня.

Львів'яни мають змогу побачити 7 титулованих короткометражних фільмів, володарів престижних кіно-премій. Сеанси розпочинаються о 13:10 та 19:10 у арт-залі Кінопалацу.

Сім'ї з дітьми під час вихідних можуть переглянути мультфільм Лоракс, який показують у Кінопалаці ім. О. Довженка. Це історія про охоронця природи та звірів Лорака, який вступає у боротьбу з науковим прогресом, щоб врятувати світ.

Музичні варіанти

Любителям хорошої музики цими вихідними буде з чого вибирати, музичних подій буде багато. З-поміж великої кількості концертів, ми вибрали кілька найцікавіших.

Цими днями у Львові розпочався і триває міжнародний фестиваль класичної музики Віртуози.

Протягом вихідних у львівській філармонії можна побувати на концерті Академічного камерного оркестру Віртуози Львова.

У суботу зможете потрапити на Фортепіанний речиталь Олексія Набіуліна, а в неділю – на концерт Київських солістів у Львові, під час якого звучатиме музика Чайковського.

У Дзизі, у суботу виступатимуть гурти Zapaska та BeBoBul. Ця подія прийде до самку любителям інді-музики.

ZAPASKA – інді-поп дует, що робить музику за принципом live looping, а BeBoBul – це етнічні вигуки, ритмічні полотна від диско до дабу та тріпхопу.

А от прихильникам танцювальної електронної музики гріх пропустити Ultrasonic Festival Outdoor 2012. Ця музична подія відбудеться у суботу, на площі перед ВЦ "Лемберг", початок о 19.30.

Серед хедлайнерів фестивалю: Sean Tyas (CH), Leon Bolier (NL), Marcus Schossow (SE), First State (NL), Tigran Oganezov (UA), Lee Osborne (UK), Chris Cortez (NL).

Театральні варіанти

Любителям сучасного авангардного театру протягом вихідних пропонуємо відвідати Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, у суботу тут відбудеться вистава «Лісова пісня», а в неділю – «Амнезія, або маленькі подружні злочини».

Тим, кому більш зрозумілий традиційний театр, у Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької у вихідні покажуть прем'єрну виставу «Вода життя» за Валерієм Шевчуком.

З дітьми можна відвідати, до прикладу, Перший український театр для дітей та юнацтва, де в суботу відбудеться вистава «Троє поросят», а в неділю – «Дюймовочка».

Виставки та музеї

18 травня у світі відзначають Міжнародний День музеїв. Традиційно у цей день вхід у більшість музеїв – безкоштовний.

Це також день, коли в музеях відбуваються різноманітні мистецькі акції: концерти, літературні зустрічі, перформанси до пізньої ночі.

Останні роки ця традиція стає щораз популярнішою і у Львові, тому буде достатньо цікавих заходів, які пропонуємо відвідати на вихідних.

Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького чи не найактивніше відзначить це свято. 18 травня у рамках акції «Ніч у музеї», тут відбудеться низка подій: "Порятуймо пам'ятки мистецтва", Показ моделей одягу «Даліметрія» та «Наречені Карпат» (дипломні роботи студентів Львівського коледжу легкої промисловості КНУТД), сеанс малювання портрета за участі львівського художника Олександра Войтовича, цикл міні-вистав Театру тіні та світла "ДИВ" (режисер-постановник Дарія Альошкіна), рокові композиції та твори світової музичної класики у виконанні струнного квартету «Фенікс».

В експозиції музею можна переглянути виставку французьких імпресіоністів "Нормандія в живописі", виставку "Модний салон ХІХ століття", "Український давній портрет ХVІІІ – ХІХ ст." та "Український живопис ХІХ ст.»

Ніч Музеїв відбудеться у Музеї «Тюрма на Лонського», у рамках якої також заплановано різноманітні заходи.

Уперше відвідувачам, окрім екскурсії музеєм, запропонують прем'єру екскурсії „Чотирикутник смерті" місцями довкола музею, шлях якої проляже через управу Гестапо, управління НКВД-МГБ-КГБ та „Шталаг 253" на Цитаделі (початок о 19:30 від пам'ятника жертвам комуністичних репресій біля музею "Тюрма на Лонцького").

Тюремні вестибюлі перетворяться на концертні та виставкові зали, де лунатимуть музика та поезія, демонструватимуть відеоінсталяції, слайд-шоу, записи спогадів політв'язнів, українців Закерзоння, читатимуть спогади про акцію "Вісла".

Завершиться "Ніч музеїв" пленерним проектуванням фільмів над нічним Львовом та запаленням ватри на музейному подвір'ї.

Безкоштовно цього дня можна буде відвідати Львівську картинну галерею, Музей етнографії та художнього промислу, Музей історії релігії, Музей І.Г. Пінзеля, Музей народної архітектури та побуту "Шевченківський гай", Музей Соломії Крушельницької та інші.

У львівських галереях також чимало цікавих виставок, зокрема, радимо переглянути колекцію Ольги Пильник "Плоди пізнання", яка представлена у галереї Iconart.

У Дзизі експонується виставка "Українська текстильна мініатюра", де представлено роботи кількох поколінь сучасних митців.

А в Палаці мистецтв триває виставка автентичних ляльок Etno-лялька.

Варіанти на шопінг

Інколи таке враження, що вихідні і створені заради шопінгу. Після робочого тижня всі поспішають до торгових центрів, на ринки, щоб придбати все необхідне. Ми вирішили також пропонувати перелік акцій та знижок у львівських магазинах.

Гардероб

Щоп'ятниці, суботи та неділі, у мережі магазинів Інтертоп можна придбати одяг з символікою UEFA EURO 2012 зі знижкою 30%.

З 16 травня по 16 червня в мережі цих магазинів діє акція: при покупці взуття фірми Blowfish, отримаєте 50% знижку на другу пару.

У магазинах Motor Jeans пропонують придбати дві одиниці і третю отримати безкоштовно.

Косметика/парфуми

В мережі магазинів парфумерії та косметики BROCARD до 31 травня діє акція. При покупці 2-х товарів отримаєте 3-й в подарунок.

Електротехніка

До 30 червня у Мобілочці мобільний телефон Samsung Galaxy можна придбати за 849 гривень, попередня ціна – 1699 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.