Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Віталій Грабар

Середа, 31 липня 2013, 16:26

Львівські митці покажуть своє бачення археології

Львівські художники протягом тижня створюватимуть асоціативні полотна на об'єктах, де львівські археологи сьогодні проводять дослідження.

Про це йшлося на брифінгу у Львові сьогодні, 31 липня, інформує кореспондент Варіантів.

У проекті беруть участь п'ятеро львівських художників – Леся Квик, Оксана Андрущенко, Галина Дудар, Тарас Бенях та Володимир Богуславський.

"Цього року ми спробували поєднати археологію та мистецтво. Певним чином показати, що археологія - це теж мистецтво, запросили до співпраці львівських художників і дуже раді, що відгукнулися відомі вже митці. В результаті має бути створено близько десяти полотен. Також працює два фотографи - Віталій Грабар та Роман Шишак. Ці всі роботи мають стати основою виставки, яку плануємо відкрити до Дня археолога 15 серпня", – розповіла прес-секретар львівських археологів Мирослава Іваник.

За словами директора НДЦ "Рятівна археологічна служба" Інституту археології НАН України Олега Осаульчука, більш охоче на пропозицію відобразити археологію у мистецтві відгукнулись митці молодшого покоління.

Нагадаємо, під час ремонту на вулиці Городоцькій археологи виявили австрійський колектор та дерев'яні споруди.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.