Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

myjulia.ru

Четвер, 1 серпня 2013, 15:21

Інвестори-іноземці на Львівщині скаржаться на бюрократію та високі кредитні ставки

Іноземні підприємці, що інвестують кошти у Львівщину, переважно скаржаться на високий рівень бюрократію та високу вартість позичкового капіталу. 

Про це сьогодні, 1 серпня, на брифінгу повідомив директор департаменту економічного розвитку,інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Денис Шмигаль.

"Підприємства можуть згадувати проблему забюрократизованості...найчастіше іноземні інвестори скаржаться на складність отримання позичкового капіталу та його високу вартість. Тобто українські кредити коштують від 23 і вище відсотків у гривні, що для іноземців в принципі не прийнятно і так само дорого для місцевих інвесторів", - розповів Шмигаль.

За його словами, європейські банки також не дуже хочуть розпорошуватись і виводити свій капітал за межі Європи, що ускладнює його притік до Львівщини.

 При цьому він додав, що іноземні інвестори перестали скаржитись на проблему з повернення ПДВ, як це було раніше.

Також Шмигаль не навів статистичних даних щодо інвестицій на Львівщину, мотивуючи це тим, що їх наразі просто нема.

Традиційно ж іноземні інвестори звертають увагу на Львівщині на легку, харчову промисловість, агропромисловий сектор, а також приладо- і машинобудування, наголосив Шмигаль.

Останнью сферою, за його словами, особливо цікавляться австрійські та японські компанії.

За словами виконувача обов'язків директор інституту стратегічних досліджень НАНУ Віктора Борщевського, інвестиційний в клімат в регіонах головним чином визначається державною політикою.

"Всі угоди, які обіцяють підписати іноземні інвестори, будуть підписані лише якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС. Якщо ж угода буде зірвана, то всі візити інвесторів, перемовини виявляться лише марно витраченим часом", - наголосив він.

Експерт додав, що на обласному рівні найбільше інвесторів відштовхує протистояння між виконавчою та місцевою владами. 

Нагадаємо, нещодавно Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Львівська міська рада та  акціонерне товариство «Європейський газовий банк» підписали «Протокол намірів» в галузі енергозбереження та водоочищення. Зокрема цей документ передбачає залучення на Львівщину інвестиції сумою 400 млн грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.