Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

molbuk.ua

Четвер, 1 серпня 2013, 16:40

На Львівщині погіршується епідситуація з серозного менінгіту

На Львівщині проводиться моніторинг госпіталізації у інфекційні стаціонари області осіб з первинним діагнозом «серозний менінгіт». Від 06.07.2013 року зареєстровано 46 хворих, з них 23 дитини на 7 адміністративних територіях.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА.

За повідомленням головного епідеміолога Департаменту ОЗ ЛОДА Наталії Тімко  Найвищий рівень госпіталізації серед мешканців Буського району – 26 осіб, з них 9 дітей. Станом на 01.08.2013 на стаціонарному лікуванні у інфекційному відділенні Буської ЦРЛ залишається 13 осіб, з них 5 дітей.

Стан захворілих середньої важкості. Триває комплекс діагностично-лікувальних міроприємств. Ймовірно, що етіологічним фактором даних захворювань є ентеровірус.

Ентеровірусна інфекція характеризується різноманітністю клінічних форм в т.ч. серозними менінгітами. Клінічно ентеровірусна інфекція може проявлятися катаральними проявами (можливі серозні виділення з носа), кашлем, підвищенням температури тіла, гіперемією слизових оболонок, болем у животі, проносом іноді з домішками слизу.

Серозний менінігіт проявляється: підвищенням температури тіла до 39ºС, різким головним болем, почервонінням обличчя, можливий дрібний висип який швидко зникає, запамороченням, нудотою, багаторазовим блюванням, ригідністю м’язів потилиці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.