Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

study.lublin.eu

Понеділок, 5 серпня 2013, 09:59

Люблінський університет має інформаційний центр у Львові

Люблінський університет Марії Кюрі-Склодовської (UMCS) першим серед люблінських вишів відкрив інформаційний центр у Львові. 

Бюро на вулиці Стецька 3-а діє з весни поточного року, у ньому чергує співпрацівник університету, який надає інформацію про навчання в UMCS, про умови прийому документів, про мовні курси тощо, передає Польське радіо

Ректор Люблінського університету Марії Кюрі-Склодовської, професор Станіслав Міхаловський каже, що UMCS розраховує на українських студентів. А студентів з України, зокрема у Любліні, стає з кожним роком більше. 2012 року у цьому виші навчалося 239 українців, цього ж року бажання навчатися в UMCS висловило вже 400 осіб.

Недарма цей виш має інтернетну сторінку не лише польською та англійською, а й українською.

В іншому виші, Люблінському католицькому університеті (KUL), також навчається 209 студентів з України. У всьому ж Люблинському воєводстві наукою займаються майже 2 тисячі іноземців, серед яких більшість становлять молоді українці. Диплом люблінського чи іншого євросоюзного вишу дозволяє випускникам з України працювати у Польщі без дозволу на роботу.

До популяризації вишів за кордоном заохочує польське Міністерство науки і вищої освіти.

Весною минулого року відомство організувало у Києві ярмарок «Study Abroad». Протягом 2009-2012 років кількість громадян України з дипломом польських вишів збільшилася утричі. Українці здебільшого обирають філологічні, економічні та технічні напрямки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.