Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

procherk.info

Понеділок, 5 серпня 2013, 10:51

У Львові прокуратура зупинила розслідування стосовно графіті з Януковичем

Досудове розслідування у справі за фактом нанесення на будинках у Львові малюнків особи, схожої на президента Віктора Януковича, зупинено.

Про це на запит Тиждень.ua повідомила прокуратура Львівської області.

Справу порушили у червні 2011 року за фактом пошкодження фасадів будинків на території Галицького району Львова, за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах).

"1 березня минулого року слідчим було призначено будівельно-технічну експертизу, яка на даний час триває. Водночас досудове розслідування у вказаній справі зупинено на підставі п.3 ст. 206 Кримінально-процесуального кодексу (в редакції 1960 року)", – йдеться у відповіді прокуратури.
П.3 ст. 206 КПК стосується зупинення слідства, "коли не встановлено особу, яка вчинила злочин".

У червні 2011 року працівники міліції порушили кримінальну справу за нанесення на будинках у Львові малюнків, на яких зображено особу, схожу на президента Віктора Януковича з простреленою головою.

Як відомо, 14 січня у Сумах завершився розгляд кримінальних справ, які порушили проти чотирьох активістів, що малювали такі трафарети. Чотирьох осіб звинуватили "у малюванні трафаретів із зображенням Януковича з простреленою головою, екстремістських написах на стінах міста та підпалі гуртожитку". Так, активісти Писарцов та Данілов отримали по 2 роки позбавлення волі, Ганненко – 1,8 року позбавлення волі, Никоненко – 1 рік трудової колонії. Апеляційний суд Cумської області залишив вирок у силі.

До слова, у квітні у Львові невідомі також розклеїли листівки з фото судді сумського апеляційного суду Миколи Гончарова з червоною крапкою на голові, котра імітує слід від пострілу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.