Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

avianews.com

Понеділок, 5 серпня 2013, 13:21

Підприємства, яким богує "Альтком", не можуть сплатити кредитів та втрачають спеціліастів

Донецька фірма "Альтком" досі не виплатила фірмам, які надавали траспортні послуги для реконструкції Львівського аеропорту до Євро 2012, понад 4,9 млн грн за виконані роботи.  

Про це на прес-конференції повідомив представник ПП "Прикарпатбудтранс" Іван Бондар.

Через борги "Альткому" підприємства з Львівщини та Івано-Франківщини не мають змоги гасити кредити, які брали для виконання робіт по реконструкції Аеропорту імені Данила Галицького. Крім того, підприємства не можуть закупляти паливо та комплектуючі до автомобілів.

"Сьогодні наші підприємства потерпають від недостачі обігових коштів, а відбивається все це на наших працівниках. Зростає соціальна напруга. Для виконання робіт по Львівському аеропорту, ми взяли кредит в банку. Платимо великі суми відсотків. Сьогодні ми не можемо повноцінно працювати, бо не можемо придбати пальне, шини та запчасти", – заявив представник ПП "Прикарпатбудтранс" Іван Бондар.

"Прикарпатбудтранс" тільки через сплату відсотків у банк втратив 40% зароблених коштів. Тому підприємство проситиме в «Донецької будівельної компанії» компенсації.

Проте через юридичні аспекти, "Прикарпатбудтранс" зможе отримати лише 300 тис. грн.

Тільки ПП "Прикарпатбудтранс" не доотримало від ТОВ «Донецька будівельна компанія» (БУ №8 ТОВ «Дорожнє будівництво «Альтком») півтора мільйона гривень.

Загалом "Альтком" винен майже 5 млн. грн. таким підприємствам: СПД ФОП «Демчина Р.І.» (сума заборгованості близько 700 тис. грн.), СПД ФОП «Михальський М.В.» (755,6 тис. грн.), СПД ФОП «Луцишин Л.В.» (155 тис. грн.), СПД ФОП «Мільський М.І.» (37 тис. грн.), Група компаній «Будімекс» (854 тис. грн. і 506 тис. грн.), ПП «Ескудо» (130 тис. грн.), ПП «Прикарпатбудтранс» (1,5 млн. грн.), ТзОВ СП «Будучність» (162,4 тис. грн.)

Нагадаємо, в червні, підприємці написали колективне звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, ВРУ та Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.