Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

svatovo.pp.ua

Понеділок, 5 серпня 2013, 16:21

При Львівській ОДА створено Раду, яка займеться захистом прав споживачів

При Львівській ОДА створено Раду з питань координації діяльності у сфері захисту прав споживачів.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні голови Львівської ОДА Віктора Шемчука від “30” липня 2013 року, № 468/0/5-13.

Рада з питань координації діяльності у сфері захисту прав споживачів при обласній державній адміністрації (надалі - Рада) є постійно діючим консультативно - дорадчим органом, йдеться у повідомленні. 

Основними завданнями Ради є розробка пропозицій та рекомендацій щодо:

- визначення шляхів,  засобів і  форм  реалізації  стратегічних напрямів державної   споживчої   політики   щодо   захисту  прав споживачів,  ринкового нагляду,  реклами (надалі - сфера споживчої політики);

- здійснення  організаційних  і  соціальних  заходів,  спрямованих   на   створення   цивілізованих ринкових  відносин  із  забезпеченням  пріоритету  прав  людини  у балансі  інтересів  влади, бізнесу та  споживачів, створення конкурентного ринкового середовища і  вироблення  узгоджених пропозицій та рекомендацій  щодо  вирішення  проблемних  питань  у сфері споживчої політики;

- сприяння удосконаленню системи  державного  регулювання  діяльності  у сфері споживчої політики з метою досягнення міжнародних стандартів якості життя громадян;

- підвищення ефективності діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування у сфері споживчої політики;

- підвищення рівня інформаційної та освітньої діяльності у сфері споживчої політики; 

Створення Ради проводиться відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів», рішення Ради регіонів від 21.02.12, доручення прем’єр-міністра України та на виконання Концепції державної політики захисту прав споживачів у Львівській області на середньострокову перспективу.

Очолюватиме Раду перший заступник  голови облдержадміністрації Богдан Матолич. Його заступником призначено начальника управління торгівлі, послуг та розвитку споживчих ринків, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації Ярослав Пелиховський.

 

.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.