Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

auto.ria.ua

Вівторок, 6 серпня 2013, 10:11

Кабмін внесе зміни до закону про утилізаційний збір

Минулого тижня Віктор Янукович підписав закон, який впроваджує утилізаційний збір, а вчора стало відомо, що Кабінету міністрів доручено розробити до нього проект змін.

Про це йдеться на сайті auto.ria.ua.

Крім цього, Президент, який тільки в кінці минулого тижня підписав Закон з усіма його нормами, тепер передумав і вирішив, що Кабміну слід його доопрацювати за такими пунктами:

Надати гарантію захисту прав та економічних інтересів власників, які передають на утилізацію автомобілі, тобто відшкодовувати вартість переданих на утилізацію автомобілів.

Спростити вимоги до компаній, які будуть займатися утилізацією. Згідно документу, президент тепер вважає, що їм не обов'язково мати систему екологічного менеджменту, сертифіковану за стандартами ISO.

Визначити чіткий механізм держконтролю і нагляду за утилізацією

Визначити порядок використання коштів (тільки на цьому етапі - прим автора.), Що надходять від сплати екологічного збору за утилізацію ТЗ.

Відмінити коефіцієнти, які застосовуються до ставок екологічного податку.

На думку експертів, це означає, що українські підприємства можуть втратити отримані раніше преференції про відстрочення сплати утилізаційного податку - тобто щоб догодити СОТ Україна може зобов'язати платити податок на утилізацію з усіх автомобілів незалежно від країни-виробника.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав закон про введення екологічного податку на утилізацію імпортованих транспортних засобів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.