Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

visty.in.ua

Вівторок, 6 серпня 2013, 12:38

На Стрийщині затримали квартирного злодія

Мобільні телефони, гроші, інструменти, ноутбук – це ще неповний перелік майна, яке потрапило до рук 19-річного крадія. Суд, оцінивши всі обставини, застосував до зловмисника запобіжний захід – тримання під вартою.

Із середини червня у Стрийський міський відділ міліції від мешканців одного зі мікрорайонів міста стали надходити заяви про крадіжки майна з помешкань, повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області. Зловмисник посеред дня проникав у домівки через вікно або незамкнені двері. Викрадав з помешкань те, що попадало під руку: мобільні телефони, гроші, ювелірні прикраси.


Так, 21 червня у чергову частину відділу міліції зателефонувала 15-річна дівчина та повідомила, що хтось проник у будинок через відчинене вікно та викрав ноутбук. Через декілька днів із заявами про крадіжки мобільних телефонів звернулись ще дві мешканки міста, а 61-річний чоловік повідомив про зникнення зварювального апарату та двох електричних дрелей з гаражу, двері якого виявились незамкненими.

За фактами крадіжок слідчі відкрили кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Правоохоронці аналізували інформацію, отриману зі слів потерпілих та очевидців вчинених злочинів, перевіряли на причетність до кримінальних правопорушень осіб, що були судимі за аналогічні злочини.

Відтак, у поле зору оперативників потрапив мешканець того ж мікрорайону, де вчинялися крадіжки. 19-річний парубок ніде не працював, уже двічі побував на лаві підсудних за вчинення шахрайств. У цей час він перебував на іспитовому терміні. Версія правоохоронців у ході розслідування підтвердилася.

За словами Руслана Ощеховського, начальника карного розшуку Стрийського міськвідділу міліції, наразі доведено причетність затриманого до вчинення 10 кримінальних правопорушень: шахрайства та 9 крадіжок. Кошти, отримані від продажу краденого, зловмисник витрачав на свої потреби. В одному з помешкань йому вдалось поцупити кругленьку суму грошей. Тож хлопець дозволив собі пожити «на широку ногу» за чужий кошт, допоки гроші не закінчились.

Наразі у кримінальних провадженнях, відкритих за частиною 2 статті 190 (шахрайство, вчинене повторно) та частиною 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України досудове слідство триває. 19-річний зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.