Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

http://prymus.at.ua/

П'ятниця, 18 травня 2012, 14:36

Дитина загинула через недбалість правоохоронців – прокуратура

Прокурор Сихівського району Львова порушив кримінальну справу за фактом службової недбалості та неналежного виконання обов'язків правоохоронцями одного з райвідділів ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області, що спричинило тяжкі наслідки - вбивство семирічної дитини (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, 10 березня у Львові скоєно резонансний злочин – батько жорстоко убив власну доньку.

Прокурорська перевірка з'ясувала, що обвинувачений з 2008 року перебував на профілактичному обліку у зазначеному райвідділі міліції за зловживання спиртними напоями та як особа, схильна до насильства у сім'ї. За вказані порушення упродовж 2008-2010 років стосовно нього складено 5 адмінпротоколів.

Незважаючи на це, службові особи правоохоронного органу не вживали заходів, аби запобігти насильству у цій сім'ї.

Так, з обвинуваченим належним чином не проводили профілактичної роботи, як це передбачено ст. 6, 12, 13 Закону України «Про попередження насильства у сім'ї». Про те, що родина з семилітньою дитиною потерпає від насильства, не повідомлено інші компетентні органи, які також повинні проводити відповідну роботу з такою категорією осіб, - служби у справах дітей, центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Окрім правоохоронців, неналежно спрацювали й посадовці Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Відтак прокурор Львова вніс подання Львівському міському голові щодо незадовільної роботи установи. Поставлено питання й про відповідність займаній посаді керівника вказаного центру.

Відзначимо, що у прокуратурі Львівської області невдовзі відбудеться розширене засідання колегії з питань попередження насильства у сім'ї, де, зокрема, буде надана принципова оцінка роботі Головного управління у справах сім'ї та молоді Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.