Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

agrobiznes.org.ua

Середа, 7 серпня 2013, 11:32

На Львівщині обмолочено 73% посівних площ

Станом на 6 серпня 2013 року на Львівщині обмолочено 73% посівних площ, валовий намолот становить 605,8 тис. тонн. Урожайність ранніх зернових в у порівнянні з 2012 роком в цілому вища на 2,2 ц/га.

Про це 6 серпня під час проведення Всеукраїнської селекторної наради з питань проведення жнив, цінової ситуації на зерновому ринку формування державних і регіональних продуктів повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич, передає прес-служба Львівської ОДА.

Він зазначив, що в області вже завершено збирання ріпаку озимого, а до кінця цього тижня будуть зібрані усі ранні зернові культури.

«Також сільські господарства розпочали посіви озимих культур, поступово наповнюються резерви насіння, засоби захисту рослин, вносяться мінеральні добрива. Враховуючи цінові коливання на ринку зерна (зниження закупівельних цін на зернові культури в межах 16-17 %) виробниками дещо призупинено реалізацію зерна та вишукуються додаткові джерела наповнення власних обігових коштів для проведення посіву озимих культур під урожай 2014 року», – сказав Богдан Матолич.

Він додав, що в області проводиться робота щодо формування регіональних ресурсів з врахуванням середньорічної потреби споживання хліба та хлібопродуктів, а також обсягів поставок борошна, виробленого із державного інтервенційного фонду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.