Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Середа, 7 серпня 2013, 15:33

Будівельники, які виконують роботи на площі Ринок, мають всі дозвільні документи, – Зюбаненко

Фірма, яка захопила двір між площею Ринок, 16, та вулицею Староєврейською, 9, та пробила фундамент в будинку на площі Ринок, 16,  має всі дозвільні документи.

Про це на прес-конференції повідомив начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко.

За словами начальника Львівського міського управління міліції, потрібно з'ясувати правомірність отримання забудовниками дозвільних документів. Проте Зюбаненко не підтвердив причетність бізнесмена Георгія Козловського до цього будівництва, посилаючись на те, що не бачив на документах підпису Козловського.

"Громадяни, які безпосередньо здійснювали там якісь робити, були у райвідділі і дають нам документи. Потрібно здійснити перевірку походження цих документів, чи правомірно вони надавалися", – зазначив Сергій Зюбаненко.

Галицький райвідділ відкрив досудове розслідування, але не впливає на припинення робіт в самому центрі міста.

"Якщо б міліція мала всі повноваження зупинити будівництво, ми б напевно мешкали в іншій державі і вона була б більш європейською. А вся ця тяганина: то одна структура дає дозвіл, друга призупиняє, третя затягує – таке й буде кримінальне провадження", – додав Сергій Зюбаненко.

Натомість Лілія Онищенко з міськради та представник облдержадміністрації Валерій Потюк раніше заявляли, що проектів не розглядали.

У коментарях журналістам чиновники скинули відповідальність один на одного.

Також вони повідомили, що було розпорядження Галицької районної адміністрацію про демонтаж конструкцій у дворі площі Ринок, 16, але доля розпорядження їм невідома.

Крім цього, вчора представник Львівської ОДА підписав розпорядження про припинення робіт у підвалі на площі Ринок, 16, але майстри продовжували виконувати роботи.

Сьогодні у дворі також ведуть ремонтні роботи, а у підвал та в середину двору не впускають.

За словами начальника управління охорони історичної спадщини Львівської міської ради Лілії Онищенко, навіть якби був дозвіл на роботи, забудовники повинні були виконувати роботи під наглядом археологів.

"Йшлося про те, що там почалися земляні роботи, які мали проводитися під археологічним наглядом – це перше, а, по-друге, на них треба було мати дозвільні документи, оскільки там були залишки споруд", – Лілії Онищенко.

У дворі спорудили літній майданчик від готелю, який знаходиться на вулиці Староєврейській, 9. Власником готелю є ОСББ Староєврейська, 9.

Вчора Володимир Креховецький, екс-депутат Львівської облради та мешканець будинку №16 на площі Ринок, на знак протесту лежав на сходах у дворі площі Ринок, 16, а потім пішов до губернатора Віктора Шемчука.

За словами Шемчука, Креховецький прийшов брудний у будівлю ЛОДА та попросив посприяти у зустрічі з представниками прокуратури.

Сьогодні ж Креховецький заявив, що його побили представники будівельників. Стосовно цього екс-депутат написав заяву у міліцію, а сьогодні зніматиме побої.

Крім цього, за словами Креховецького, йому телефоном погрожували люди причетні до Георгія Козловського.

"Дзвонить його помічник, каже: "З вами хоче говорити Козловський", коли я я беру трубку, він мене матюкає", – розповів Володимир Креховецький. 

Нагадаємо, що вчора виник конфлікт між мешканцями та забудовниками оскільки будівельники, які незаконно збудували літній майданчик у дворі, роздовбали стіни у підвалі будинку №16, не повідомивши мешканців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.