Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

loda.gov.ua

Середа, 7 серпня 2013, 15:52

На польсько-українському кордоні відбудуться Дні добросусідства

Наприкінці цього тижня, з 9 по 15 серпня, на польсько-українському кордоні почнуться Європейські дні добросусідства.

Ця щорічна подія проводиться з 2004 року і передбачає молитви, зустрічі, концерти, виставки, спортивні змагання, дискусії для жителів прикордонних місцевостей. Дні організовують місцеві органи самоврядування Польщі та України і Фонд духовної культури прикордоння з Любліна.

Заходи Європейських днів добросусідства проходитимуть у селі Збереже на польському боці та українських Адамчуках, а також у Крилові та Кречеві. Щоправда, цього разу понтонного мосту на річці Буг між двома останніми населеними пунктами не буде. А понтонний міст між Збережем і Адамчуками діятиме довше, ніж у попередні роки.

Передбачається виступ колись дуже популярного польського гурту «Їх Троє», усі події відбуватимуться під гаслом їхньої пісні «Жодних кордонів».
28 серпня польсько-українські зустрічі продовжаться у Корчмині та Стаївці, а 7-8 вересня Дні добросусідства проходитимуть південніше – у Мальховицях та у Нижанковичах.

Джерело:Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.