Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

voyage-luxe.ru

Четвер, 8 серпня 2013, 14:05

Шемчук звільнив голову Турківської РДА через "заповідник корупції" в оздоровленні дітей

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук підписав подання про звільнення голови Турківської РДА Володимира Гребенюка через незаконне оздоровлення дітей в районі за кошти бюджету.  

Про це Шемчук повідомив на засіданні колегії ОДА сьогодні, 8 серпня, інформує кореспондент Варіантів.

За словами Шемчука, прокуратура Львівщини виявила значні порушення в роботі департаменту з питань освіти, науки, сім'ї та молоді Львівської ОДА щодо оздоровлення дітей-сиріт та дітей пільгових категорій.

Найбільш кричущими, наголосив він, виявились порушення у Турківському районі - за рахунок бюджету у таборі "Артек" оздоровились 18 дітей з благополучних сімей здебільшого керівників місцевих органів влади. Натомість з 69 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківсього піклування з Турківщини в "Артеку" не була оздоровлена жодна дитина.

"Я думав, що в Україні такого заповідника корупції та цинізму вже нема..я дуже помилявся", - прокоментував ситуацію голова ОДА.

Очільник облдержадміністрації додав, що в інших районах Львівщини часто траплялись випадки надання пільговим категоріям дітей та дітям-сиротам частково оплачуваних путівок за наявності безкоштовних, надання одній дитині повторно путівки протягом року, надання путівок безпідставно.

Також голова ОДА звернувся до прокуратури і міліції, аби вони перевірили кожен факт отримання путівки до "Артеку" та "Молодої гвардії" для дітей держпосадовців.

Свою заступницю Ірину Романів Шемчук попросив за результатам службової перевірки подати пропозиції щодо відповідальності або звільнення із займаної посади працівників ОДА, які затверджували списки і надсилали дітей до цих закладів.

"Тут дехто з колишніх керівників департаменту розказує, чого він звільнився з ОДА - цим керівникам також слід дати оцінку", - додав Шемчук.

Нагадаємо, з обласного бюджету на оздоровлення та відпочинок дітей у цьому році передбачається виділити понад 12 млн. грн., що на 9,4% перевищує видатки минулого року.

 







Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.