Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

tourismnews.com.ua

Четвер, 8 серпня 2013, 15:34

Львівщина добре не заробляє на туристах через неможливість надати якісні та дорогі послуги, – чиновник

У Львові бракує цікавих та дорогих музеїв, в яких є цікаві для європейців експонати, а на території Львівщини біля визначних місць немає якісних готелів.

Про це на прес-конференції повідомив  в.о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА Левко Захарчишин.

Львів та область відвідує велика кількість туристів, проте вони витрачають мало грошей під час перебування на цій території.

За словами, Левка Захарчишина, навіть біля історичного селища Стільсько, звідки походять Білі Хорвати, немає готелів, аби поселити туристичну групу.

"До нас багато туристів приїжджають, але залишають мало грошей. Скільки в Україні залишає грошей турист - на порядок менше. Завдання стоїть не нарощувати вал, скільки нарощувати можливість туристів залишити гроші", - зазнаив Захарчишин.

Також однією з проблем є те, що музеї Львова та Львівщини не можуть конкурувати з Європейськими музеями по ціні. Наші музеї примітивніші, тому якщо підняти ціни, туристи ігноруватимуть ці заклади.

Крім цього, під час прес-конференції, фотокореспондент Євген Кравс заявив, що на Львівщині бракує кемпінгів. Ними зазвичай користуються люди, які фінансово забезпечені, тому кемпінги могли б поповнювати бюджет Львівщини.

Левко Захарчишин заявив, що сподівається на розвиток гірськолижного туризму. Зокрема, можливий розвиток завдяки подачі заявки на проведення Олімпійських ігор у 2022 році.

Нагадаємо, що кількість туристів, які відвідали Львів за 2012 рік, становитьприблизно від 1,1 млн. до 1.7 млн. осіб,  тоді як за 2011 рік у місті побували від 660 тис. до 1 млн. осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.