Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Четвер, 8 серпня 2013, 17:27

Грантових 14 млн євро одержить Львівщина на реалізацію обласних програм

Львівщина одержть приблизно 14 мільйонів євро грантових коштів Європейського Союзу для реалізації обласних проектів.

Про це повідомив в.о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА Лев Захарчишин, передає прес-служба ОДА.

“На Львівщині укладено понад 50 різноманітних угод про співпрацю з іноземними регіонами, однак не всі реалізуються повною мірою. Підписання міжрегіональної угоди – це робота двох сторін і, на жаль, не завжди наш міжнародний імідж є достатньо привабливим. Проте, не зважаючи на всі галузеві проблеми, в області все ж таки є міжнародна співпраця. Так, за програмами попередніх років на Львівщину буде залучено 14 млн. євро грантових коштів Європейського союзу”, – сказав Л.Захарчишин.

Зазначимо, що ці кошти будуть спрямовані на реалізацію різних обласних програм екологічного, інфраструктурного, гуманітарного та освітнього характеру.

Окрім того, Л.Захарчишин наголосив, що є певні інфраструктурні можливості, щоб використовувати Львівщину як важливий транзитний вузол в Європу. До того ж, саме прикордонне співробітництво в стратегії розвитку Львівщини визначено як пріоритетний напрям.

В.о. директора департаменту також зазначив, що туризм є галуззю економіки, а не політики, а тому влада повинна розробити і активізувати комфортний механізм підтримки бізнесменів, що працюють чи мають намір працювати в галузі туризму на Львівщині.

Лев Захарчиши розповів, що на наступний рік заплановано розвивати зелений туризм, а також завершити ознакування основних туристичних маршрутів та доріг області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.